13.8.07

titanic de geniului

Dormeam si eu ca omu' - lemn, dusa, gone - pe la 9, duminica, what the hell!, suna maica-mea, raspund, ea zbiera, voci superagitate pe fundal, o sonerie blocata sunand incontinuu (baterii noi, deh), pe scurt: idiotilor de la ApaNova li s-a spart o megamagistrala de apa pe strada, iar la noi in casa se scurge cu furie jumatate din potentialul de alimentare cu apa potabila al Bucurestiului. Nu glumesc. Strada noastra, pompos numita "bulevard" (poate doar apropierea de fundul curtii palatului Cotroceni si a establishmentului prezidential Golden Blitz o justifica), era a freaking asezamant de locuinte lacustre si, ce-i mai rau, aproape toate demisolurile (in majoritate locuite, adica apartamente in sine), inundate cu cel putin 30 de cm de apa (in punctul cel mai jos al pantei strazii, au fost camere inundate la nivel de 1,20 metri). Circ intreg. Stau si ma gandesc daca nu era strada unde era, daca oamenii se miscau cum s-au miscat. Noi suntem asigurati (mai ales ca ACEEASI magistrala s-a mai busit odata, prin '99, cu consecinte similare!), nu stiu foarte bine cum e cu bunurile (mocheta s-a dus dracului, canapeaua, my sweet coffee-table innamolite, in furia apei care a crescut si a crescut - de devenisera geamurile ca niste hublouri - spargandu-se pana la urma violent in camera - un poof zburand si infigandu-se in peretele de rigips de langa usa...haos).

Ma rog. Venit pompieri (tot tipul irn fascinata de faptul ca pompierii apar si la apa, mi se pare destul de paradoxal daca nu chiar de-a dreptul oximoronic :) ), venit ApaNova cu o (1) sugatoare, injurat de oamenii de pe strada, mai adus una sau doua, in fine, incetul cu incetul nu a mai ramas decat namolul. O sa povesteasca sigur zuza mai in detaliu, she ruled the street cum iesise ea in sortulet si mini maieutz si urla la "factorii de ordine" sa-si miste cururile mai repede. Asa am cunoscut si eu din vecini, ca de exemplu vecinul de la doua case distanta, care ne fascinase pe mine si pe zuza pe reteaua noastra de strada, cand ne mai luam filme unul de la altul, cu cantitatea impresionanta de porn de pe hard :).

Concluzia: cat de ingrijorate se dadeau toate "forurile abilitate": venit 1. om de la Apanova sa faca lista prealabile de daune. Cu aparat foto. 2. venit hunky fireman sa faca poze si estimare pagube. Asta mi-a placut (sorry hun, e fireman, sunt o biata femeie care nu se poate opune stereotipurilor). 3. venit agent principal whatever whatever whatshisname de la circa whatever (suntem la a treia circa in interval de 1 an, nu ne place nimeni :( ). Face si el poze, face estimare, ne informeaza ca in 60 de zile sa sue the motherfuckers :)). 4. Vine iar de la Apanova, de data asta some worried ass frenchman (excuse my...French) sa-si mai dea si el cu parerea, asta in conditiile in care zuza facuse un atac de hiperactivitate si spalase tot demisolul de namol, si noi tot incercam sa-l convingem in franceza ca era mult mai rau, sor-mea era de vina ca a facut curat :)). Si nu, dunga aia de la 30 de cm din camera din fata nu e decorativa, acolo a stationat apa pana au scos-o aia cu vidanja :)

Sunday fun for the whole family, yey.
Faza cea mai misto a fost totusi cum am reactionat eu cand m-a sunat mama sa vin repede: imbracat in 5 secunde si...for some weird reason, luat cainele cu mine. I'm perfectly trained for disaster, ti-am zis eu.

3 comments:

Anonymous said...

bai asa va trebuie daca sunteti burhezi d-aia de stati la casa :)

glumesc, evident - daca situatia permite... imi pare chiar rau pt voi

IRN said...

oameni rai si exploatatori, ne-am facut-o cu mana noastra :)

zuza said...

=))